DIĞER

Diş İmplantı Nedir?

Diş İmplantı Nedir? article banner
PAYLAŞ

Eksik, gevşek veya hasarlı dişler yalnızca gülümsememiz üzerinde değil, özgüvenimiz üzerinde de kalıcı bir etkiye sahip olabilir. Diş implantı, genel ağız sağlığımızın yanı sıra mükemmel olmayan bir gülümsemenin ve özgüvenin iyileştirilmesine yardımcı olur.

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantları, değiştirilen dişlerin temelidir. Kemik sağlığını desteklerken yeni diş veya dişlerin yerine sıkı bir şekilde oturmasını sağlarlar. Protezlerin aksine implantlar ağızdaki kalıcı fikstürlerdir, konuşmayı iyileştirebilir ve yemeyi kolaylaştırabilirler. Diş implantları takıldıktan sonra ağzınızdaki diğer dişleri etkilemeksizin doğal dişlerinize benzer şekilde görünür ve işlev görürler.

Diş İmplantı Nasıl Çalışır?

Restoratif bir diş tedavisi şekli olan diş implantı, diş etlerinizin ve dişlerinizin sağlığının korunmasına yardımcı olur. Uygulama tipik olarak dişin eksik olduğu kemik soketine bir “post” veya “vida” yerleştirilmesini içerir. Diş etleriniz iyileştikten sonra posta doğal gülümsemenize uygun bir kron veya diş kaplaması takılır.

Diş İmplantı Bana Uygun Mu?

Genel olarak sağlıklı diş etleri olan hastaların çoğu diş implantı yaptırabilir. Diş implantına uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmek için diş hekiminizle görüşün. Alternatif diş restorasyonu seçenekleri de vardır ve bunlar ağız sağlığı ihtiyaçlarınıza bağlı olarak sizin için daha uygun olabilirler.

Diş implantının size uygun olup olmadığını belirlerken diş hekiminizin göz önünde bulundurabileceği faktörler şunlardır:

  • Genel sağlık durumunuz

  • Tercihiniz

  • İmplantın yerleştirileceği konum

  • Çene kemiğinizin durumu

  • Maliyet

Diş İmplantının Bakımı

%98’lik başarı oranıyla diş implantı ağız sağlığını korurken gülümsemesinin görünümünü düzeltmek isteyenler için iyi bir seçenek olabilir. Kapsamlı bir ağız bakımı rutini ile implantlar ömür boyu kullanılabilir. Diş etlerinin sağlıklı kalmasını sağlamak, implantın başarılı olması için çok önemlidir. Şarj edilebilir diş fırçası ile artakalan plak ve yiyecek artıklarının temizlenmesi buna yardımcı olabilir.

Dişlerinizi günde iki kez fırçalamak ve günde bir kez diş ipi kullanmaktan oluşan ağız hijyeni rutininizi diş eti bakımına yönelik ağız bakım suyu ile tamamladığınızdan emin olun. Ağzınızı çalkalamanız kalan plakların temizlenmesine yardımcı olabilir, böylece gülümsemeniz daha uzun süre sağlıklı kalabilir.