TARTAR VE PLAK

Plak ve Tartar Arasındaki Fark

PAYLAŞ

Plak ve Tartar Arasındaki Fark

Birçok kişi diş hekimliği uzmanına plak ve tartar arasında fark olup olmadığını sorar ve bu harika bir sorudur. Hem dental plak hem de dişlerde tartar birikimi yaygın diş sorunlarıdır. Önemli ölçüde plak birikmesi diş çürümesine ve diş eti hastalığına neden olabilir. Tartar kireçlenmiş plak anlamına gelir. Zihninizi gerçek bilgiler ile donatmak, dişlerinize olan bakıma daha akıllıca yaklaşmanıza yardımcı olabilir.

Image - Plak Ve Tartar Arasındaki Fark -Main

Plakla İlgili Gerçekler

Plak, dişin fırçalanmasından sonraki dört ila 12 saat içerisinde, diş yüzeylerinde ve özellikle de diş eti çizgisi boyunca, doğal olarak biriken, bakteri içeren, yapışkan ve renksiz bir tabakadır. Yiyecekler ve içeceklerdeki şekerler plak bakterileriyle birleşerek asit salımına neden olabilir. Bu asitler diş minesine saldırarak parçalanmasına neden olabilir, ardından diş çukurları meydana gelebilir. Bakteri Plakları diş eti iltihabı gibi bir diş eti hastalığına da yol açabilir. Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanma plağa karşı olan savaşınızdaki en etkili aletlerdir. Plak her gün giderilmediği takdirde nihai olarak birikir ve sertleşerek tartar haline gelir.

Tartar nedir? Acı Gerçek

Tartar serttir; lekeleri tutabilen ve dişlerin renginin bozulmasına neden olabilen, katı, kabuksu bir kalıntıdır. Tartar dişin yüzeyinde kalan plağın tükürüğünüzdeki mineraller ile tepkimeye girmesi sonucunda oluşur. Tartarı sadece diş hekimleri giderebilir, ancak Şarjlı Diş Fırçaları kullanarak, iyi bir diş fırçalama düzeni ile tartarı proaktif biçimde engelleyebilirsiniz.